Verzekeraars

Er zijn vele zorgverzekeraars die de behandelingen vergoeden.De behandelingen vallen in het aanvullende pakket in de categorie alternatieve geneeswijzen .

Ik ben bij twee beroepsverenigingen aangesloten de NCSV (Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging) en de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen ).

Helaas heeft de CZ-groep (Nationale Nederlanden, CZ en OHRA) om dubieuze redenen (lees geld) en op een dubieuze manier (lees zonder enig overleg of reden) besloten om in 2019 de behandelingen Craniosacraal-Therapie niet meer te vergoeden.

Helaas gaat de CZ-groep in 2020 weer niet vergoeden.

Ook Menzis heeft zijn plannen gewijzigd per 2020. Helaas is dit ook weer om allerlei dubieuze redenen. Bij navraag worden er ook allerlei verschillende argumenten (geen eensluidende) genoemd, wat het helaas bij deze verzekeraar ook weer dubieus maakt. Maar de enige verklaring die klopt is weer geld .Ze vergoeden geen Cranio meer via de beroepsvereniging NCSV.

!!!!! Echter via mijn andere beroepsvereniging VBAG kan voor Menzis -verzekerden   de behandeling/het consult wel gedeclareerd worden. Het wordt dan vermeldt als Natuurgeneeskundig Consult 24005. !!!!

Informeer ook zelf bij uw zorgverzekeraar wat zij voor u kunnen doen en waar u volgens uw polis recht op heeft.

De link hieronder geeft een overzicht van de verzekeraars die de behandeling(en) vergoeden.

Het is mogelijk dat uw verzekeraar er niet tussen staat maar dat deze verzekeraar wel vergoedt. Het is daarom wel raadzaam toch bij uw verzekeraar navraag te doen of op hun website te kijken voor evt. vergoeding. Benoem dan ook het feit dat ik zowel bij de VBAG als de NCSV ben aangesloten.

https://vbag.nl/algemene-informatie/zorgverzekeraars.html

www.zorgwijzer.nl

robert_logo