Baby’s & Kinderen

IMG-20121011-WA0000In mijn praktijk behandel ik ook (pasgeboren) baby’s en kinderen.

Deze jonge mensjes hebben eigenlijk al van alles meegemaakt in hun nog korte tijd op aarde.  Al was het al alleen maar de 9 maanden in de buik van de moeder waar ze de hele evolutie hebben doorgemaakt en dan nog eens de urenlange pittige tocht door het geboortekanaal. Deze periode kan heel soepel verlopen maar ook regelmatig is dat niet zo.

Tijdens een zwangerschap kan er van alles met de moeder op zowel fysiek als emotioneel gebied gebeuren , het kind wat de moeder draagt kan hier ook van alles van meekrijgen . Denk alleen maar aan de continue stress waar wij als mens dagelijks mee te maken hebben. De (overmatige) stresshormonen laten natuurlijk ook de baby niet onberoerd tijdens zijn tijd in de buik van de moeder.

Tijdens het geboorte proces wordt de baby aan enorme krachten blootgesteld ,met name de impact op nek en schedel is groot,  wervels worden dan in elkaar gedrukt waardoor wervels scheef kunnen gaan zitten, schedelbotjes schuiven over elkaar en komen daarna bv niet meer goed terug in de oorspronkelijke stand. Systemen en organen in het lichaam van de pasgeborene krijgen daardoor niet genoeg “ruimte” om naar behoren te functioneren. Met als resultaat “huilbaby’s (zie onderwerp huilbaby’s) en kinderen op latere leeftijd b.v leerproblemen , motorische problemen, angsten, gedragsproblemen etc.

Craniosacaaltherapie is een zeer effectieve manier gebleken om deze opgelopen verstoringen te behandelen en het kind te bevrijden van deze ongemakken.

robert_logoIk heb al veel baby’s en kinderen behandeld en het is altijd weer wonderlijk om te zien hoe snel zij daar positief op reageren.